Excelsior

Koorreis naar Canterbury - Engeland 13-17 mei 13 mei 2015

Op donderdag 14 mei, Hemelvaartsdag, zongen wij in St. Paul’s Church in Canterbury samen met Amici Chorus, onder leiding van professor Grenville Hancox en met begeleiding van een orkest:

Aansluitend zong "Excelsior" onder leiding van onze eigen maestro Hans van der Toorn en onder begeleiding door organist Christopher Gower op een mooi Engels orgel:

Soliste: Kitty Jansen - sopraan (Psalm 42)

Na afloop van de kerkdienst bood onze gastheer, Amici Chorus, ons in een zaal van deze kerk een prima verzorgde receptie aan. Er werd al gerept over een tegenbezoek van het Engelse koor aan COV Excelsior!

Op zondag 17 mei zong Excelsior een groot gedeelte van dezelfde cantate van Mendelssohn in de eeuwenoude St. Mary's & St. Eanswythe's Church in Folkestone. Dit gebeurde in de afsluitende kerkdienst van een festival voor kamermuziek. Ook nu werden we begeleid door organist Christopher Gower; weer op zo'n prachtig Engels orgel!

De deelnemers -koorleden en introducé's- hebben genoten van een in alle opzichten geslaagde koorreis. Met dank aan de koorreiscommissie, bestaande uit Haro Hielkema, Liesbeth Poslawsky en Agnes Verweij!