Excelsior

Studieweekend in "De Stoppelberg" 28-30 mei 28 mei 2010

Vrijdag vertrokken leden van COV Excelsior vanuit Leiderdorp e.o. naar de Veluwe om “op de hei” te gaan werken aan het repertoire voor het concert van januari 2011. Het weer zat mee en dus kon men bij aankomst nog even genieten van de mooie omgeving van “De Stoppelberg”. Daarna begon het serieuze werk.

In vijf sessies van twee uur werden delen van de Berliner Messe en één van de antifonen van Arvo Pärt onder handen genomen evenals het Requiem van John Rutter. Voor dirigent Hans van de Toorn en het koor zijn het kostbare momenten. Tijdens een studieweekend ben je intensief met de muziek bezig. Je merkt dat je de stukken beter leert kennen.
Voor het bestuur is het eerst veel geregel, maar het effect op het koor, in termen van verbondenheid en muzikaliteit, maakt alles weer goed.
Iedereen was enthousiast over de behaalde resultaten.

Voor de tenoren zat het niet mee. Jammer dat we niet meer tenoren hebben. Zeker toen bij Pärt ook nog een splitsing moest worden doorgevoerd, voel je dat gemismerkte een van hen op. Tenoren, ze zijn meer dan welkom bij Excelsior. Jammer genoeg zijn ze niet dik gezaaid. Het is zulke mooie muziek om te zingen, dat ik me verbaas dat er niet meer mensen eens langskomen om het te ervaren.

Op zondagmiddag na de laatste repetitie werd de terugreis aanvaard. In opperbeste stemming namen we afscheid in de wetenschap elkaar maandagavond weer te zien tijdens de gewone repetitie in de Dorpskerk. “We zijn echt nog niet klaar met deze stukken, maar we hebben flink wat nootjes ingestudeerd. U ziet dat we er alles aan doen om in januari 2011 weer een prachtig concert te kunnen geven.”

PR - Edo Elstak
foto: L. Poslawsky-Rutgers